путін несе відповідальність за жорстоку страту українського військового — Шмигаль

путін несе відповідальність за жорстоку страту українського військового — Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що російський президент володимир путін несе відповідальність за жорстоку страту українського військового, відео якої нещодавно було поширене.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю CNN.

"На жаль, це не перший жорстокий злочин російської армії в Україні... і ми просимо, щоб жоден зі світових лідерів не стояв осторонь, коли скоюються такі жорстокі злочини", - підкреслив глава уряду України.

Шмигаль зазначив, що Україна розслідує цей та інші злочини російської армії в Україні, та наголосив на важливості відповідальності політичного керівництва рф за ці злочини.

На запитання про ступінь особистої відповідальності путіна за цей жорстокий злочин Шмигаль відповів, що путін несе повну відповідальність за цей та інші злочини, оскільки він відповідальний за злочин агресії проти України.

Читайте також: Відео зі стратами українських військових росіянами: Лубінець звернувся до москалькової

Як повідомлялося, напередодні в інтернеті з’явилися відео, як росіяни відрізають голову українському військовополоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-