В ОП заявляють, що відео з відрізанням голови українському бійцю оприлюднили з метою залякування

В ОП заявляють, що відео з відрізанням голови українському бійцю оприлюднили з метою залякування

Укрінформ
Радник з питань комунікацій керівника Офісу Президента України Дарія Зарівна заявляє, що метою оприлюднення відео з відрізанням голови українському військовому є залякування.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Телеграмі.

За словами Зарівної, "це остаточно дегуманізує і демонструє всю сутність країни-терориста, що має назву росія".

"Але також - це ІПСО. Мета - залякування. Цільова аудиторія - не тільки Україна, але і західні суспільства", - зауважила вона.

Як підкреслила Зарівна, "на нас це не діє. Такого бояться росіяни, але не ми".

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в інтернеті з’явилися два відео з нібито обезголовленням українських захисників.

Читайте також: У Міноборони попереджають про ворожу ІПСО навколо теми Бахмута

За інформацією CNN, “на відео, вірогідно, зображені окремі події. Одне з них могло бути записане нещодавно, а інше - судячи з кількості зелені - певно, було зняте влітку”.

Перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте “вагнерівцями” і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поруч з пошкодженим військовим автомобілем. Видається, що в обох мертвих військових також відтяті руки. російські акаунти стверджують, що відео було зняте поблизу Бахмута.

Читайте також: росіяни розганяють у мережі відео з акторами в українській формі - у ЗСУ прокоментували «вкид»

Друге відео, яке з’явилося у Твіттері і було навмисно сильно розмите, вірогідно, було записане влітку, з огляду на кількість рослин у кадрі. “На ньому намагаються показати російського бійця, який використовує ніж, аби відтяти голову українського військового. Голос на початку відео наводить на думку, що жертва могла бути досі живою, коли розпочалося насильство”, - наголошує CNN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-