«Злиті» документи Пентагону не розкривають даних про контрнаступ ЗСУ - Подоляк

«Злиті» документи Пентагону не розкривають даних про контрнаступ ЗСУ - Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
Злиті в публічний простір документи Пентагону більше нагадують аналітичні оцінки й не містять оперативно-тактичних сценаріїв українського контрнаступу, оскільки підготовка до нього ще триває.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Я не дуже розумію, чому всі говорять, що це (документи - ред.) про контрнаступ, тому що стратегічно про контрнаступ всі говорять, але оперативно-тактичні дані, оперативно-тактичні сценарії абсолютно відсутні в публічному просторі, їх просто фізично не може бути, тому що до контрнаступу ще тільки готуються, накопичення йде резерву, ресурсу і т.д. і говорити про те, що хтось вже чітко розуміє, де, що і як робитиме Україна безпосередньо на полі бою, це, м'яко кажучи, дивно виглядає", - сказав Подоляк.

Читайте також: У Bellingcat встановили першоджерела злитих документів Пентагону

За його словами, опубліковані документи "частково виглядають, як аналітичні документи" про ставлення до тієї чи іншої проблеми, наприклад, що Україні не вистачає певних засобів ППО.

Водночас він підкреслив, що про потреби у зброї українська сторона і так публічно говорить.

Радник очільника ОП вважає, що ці документи є "інформаційною складовою, якою опікується російська федерація", і покликані дискредитувати відносини між Україною й іншими партнерами чи між США й іншими партнерами, включно з Україною; дати людям зрозуміти, що росія нібито контролює певні закриті інформаційні потоки, а також відволікти увагу.

"Це (витік - ред.) не плутає ніякі плани, бо вони розробляються, вони ще оперативно-тактично відпрацьовуються. З нашими партнерами внесемо певні корективи щодо виключно кількості зброї, яка нам потрібно", - додав Подоляк.

Читайте також: У США розпочали розслідування після нового витоку секретних військових документів

Як повідомляв Укрінформ, видання New York Times опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що Пентагон розслідує витік нібито секретних документів, які стосуються планів США й НАТО щодо контрнаступу ЗСУ.

Міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах упродовж останніх тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-