росія використовує релігію як зброю на тимчасово окупованих територіях України – ISW

росія використовує релігію як зброю на тимчасово окупованих територіях України – ISW

Укрінформ
російська окупаційна влада проводить кампанію системного релігійного переслідування на тимчасово захоплених територіях України.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року російські військові або окупаційна влада вчинили щонайменше 76 актів релігійних переслідувань в Україні.

Зокрема, за даними ISW, російська окупаційна влада вже закрила, націоналізувала або примусово перевела щонайменше 26 місць богослужіння під контрольовану кремлем російську православну церкву московського патріархату, убила або взяла в полон щонайменше 29 священнослужителів або релігійних лідерів, а також пограбувала, осквернила або навмисно знищила щонайменше 13 культових споруд на тимчасово окупованих територіях України.

Зазначається, що випадки релігійних репресій з боку росії не є поодинокими інцидентами, а радше частиною цілеспрямованої кампанії з систематичного викорінення «небажаних» релігійних організацій в Україні та просування московського патріархату.

Наголошується, що російські окупаційні чиновники репресують українські релігійні громади на тимчасово окупованих територіях на сході України та в незаконно тимчасово окупованому Криму ще з 2014 року.

Читайте також: Онуфрій та ще понад 20 священників УПЦ МП мають російське громадянство - журналісти

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців (СКУ) підтримав зусилля українського уряду, спрямовані на звільнення українських національних святинь – Києво-Печерської та Почаївської лавр – від Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-