росіяни через негоду збільшують кількість артобстрілів на Луганщині

росіяни через негоду збільшують кількість артобстрілів на Луганщині

Укрінформ
На Луганщині загарбники через негоду не можуть задіяти бронетехніку при черговій спробі нападу, тому збільшують кількість артобстрілів.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

«В ті дні, коли ворог через негоду не може задіяти бронетехніку при черговій спробі нападу, він збільшує кількість артобстрілів», – зазначив виконувач обов’язків начальника Луганської ОВА Олексій Смирнов.

За його словами, «у квітні від ворожого вогню потерпають переважно деокуповані населені пункти Красноріченської громади. На цій ділянці росіяни почали більш активно застосовувати реактивну, далекобійну артилерію та авіабомбардування. За попередніми даними, зруйновано майже 60% житлового фонду. На території цих населених пунктів ще залишаються 137 цивільних осіб, яких ми щоразу вмовляємо до евакуації».

«Якщо керувати населеними пунктами окупанти знайшли кому, то налагодити системи життєдіяльності там не в змозі. Після березневого снігопаду на вулицях прифронтових міст все ще лежать обірвані електропроводи, по яких пересуваються люди та транспорт», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Загарбники після 1 липня звільнятимуть жителів Луганщини, які відмовляються від паспортів рф

У Луганській ОВА зауважили, що у Лисичанську за дев’ять місяців не змогли відновити нормальну роботу закладів охорони здоров’я. Допомогу там надають у нещодавно облаштованому мобільному пункті. Приймають медики з Луганська, видають ліки від застуди, тиску, знеболювальні та інші препарати.

Втім, є преференції для молоді. Як зазначається в повідомленні ОВА, «знайшли їм майбутнє в минулому. Додаткові бали при вступі до російських вишів надаватимуться тим абітурієнтам із так званої «лнр», хто має відзнаку «ГТО» - як то кажуть: «готов к труду и обороне».

Як повідомляв Укрінформ, понад 6 тисяч дітей із тимчасово захоплених територій України пройшли у російській федерації «перевиховання».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-