У росії пройшли «перевиховання» понад 6 тисяч викрадених в Україні дітей - Луганська ОВА

У росії пройшли «перевиховання» понад 6 тисяч викрадених в Україні дітей - Луганська ОВА

Укрінформ
Понад 6 тисяч дітей із тимчасово захоплених територій України пройшли в російській федерації «перевиховання».

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

«Центру національного спротиву стало відомо, що відбувається з дітьми окупованих регіонів України після медоглядів та подорожей до рф на оздоровлення. Так, понад 6 000 дітей віком від чотирьох місяців до 17 років пройшли російські заклади, які займаються «перевихованням» українців», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Німеччина закликає комісію ООН розслідувати всі факти викрадення росією дітей в Україні

Встановлено, що дітям нав'язують наукову, культурну, патріотичну та/або військову освіту, орієнтовану на росію. В рф це подається як «інтеграційна програма».

Як стверджують деякі батьки, елементи згоди, яку вони надавали, були порушені, зокрема термін перебування та процедури возз’єднання з дітьми. У 10% таборів повернення дітей в Україну було призупинене. У двох – на невизначений термін.

Тим часом у Сєвєродонецьку жителі, які залишилися в місті після захоплення його росіянами, обурені цінами на харчі. З великих магазинів там працюють лише два, однак у жодному ціни на товари не відповідають рівню можливостей населення.

«Гроші, у переважній більшості, є лише в бюджетників-колаборантів та отримувачів пільг й пенсій. Втім, все, що можна з’їсти і не отруїтися, коштує в два рази дорожче, ніж у середньому по захопленому регіоні. Важко навіть дозволити собі щось колись повсякденне», – зауважили в ОВА.

Читайте також: У Києві презентували документальний фільм про викрадених росією дітей

За даними обладміністрації, до видатків додалися ще й комунальні послуги. Так, за відсутності централізованого теплопостачання загарбники давали обіцянку не нараховувати плату за споживання газу й електроенергії до 1 березня, бо люди використовували ці ресурси для обігріву домівок, однак у лютому платіжки почали надходити.

За словами сєвєродончан, суми в січневих платіжках за електропостачання космічні: на одну квартиру – до 5 тисяч рублів. Ще приблизно стільки ж нараховано авансом за лютий.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, на тимчасово окуповану територію Луганщини росія перекинула з ростовської області до 200 військовослужбовців строкової служби.

Читайте також: Єврокомісія і Польща запускають проєкт із повернення викрадених росією українських дітей

27 лютого на Куп’янському та Лиманському напрямках війська рф провели безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки, Невського, Макіївки, Площанки, Кремінної, Діброви й Білогорівки.

У Луганській області ворог бив з артилерії по районах Новоселівського, Невського, Червонопопівки та Діброви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-