Петиція про демобілізацію військових після 18 місяців служби зібрала необхідні голоси

Петиція про демобілізацію військових після 18 місяців служби зібрала необхідні голоси

Укрінформ
Петиція про демобілізацію військових, які відслужили 18 місяців з моменту мобілізації, набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

Про це свідчать результати голосування за цю петицію на сайті Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У петиції автор і підписанти звертаються до Президента з проханням сприяти скорішому розгляду у Верховній Раді законопроєкту №9142 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків військової служби за призовом під час мобілізації". Цей законопроєкт пропонує, щоб громадяни України мали право на звільнення через півтора року після мобілізації, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Крім цього, законопроєкт пропонує надати відстрочку від призову на п’ять років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації.

У петиції зазначається, що невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових, адже загальна мобілізація триває з 24 лютого 2022 року. Тобто вже більше року українські військові знаходяться на фронті і не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути, тобто існує нагальна необхідність врегулювати терміни.

Читайте також: Зеленський відповів на петицію про демобілізацію військових, які відслужили рік

Петицію було оприлюднено 29 березня. Станом на сьогодні вона набрала трохи більше 25 тисяч голосів.

Зараз законопроєкт №9142 перебуває на розгляді в Комітеті ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-