В ОП назвали російським блефом публікацію нібито документів про контрнаступ України

В ОП назвали російським блефом публікацію нібито документів про контрнаступ України

Укрінформ
Оприлюднення нібито документів про контрнаступ України - це російський блеф, пил в очі.

Тому така публікація є доказом оперативної інформаційної гри ворога, зазначив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Якщо у вас є робочий канал отримання розвідданих із Пентагону – ви не станете його руйнувати заради одноденного інформаційного приводу. Якщо ви володієте інформацією про рівень забезпечення та військові задуми противника – ви удасте, що нею не володієте. Якщо намагаєтеся створити вигляд, що ви знаєте, – отже, ви нічого не знаєте. Це блеф, пил в очі. Ви не володієте даними, а лише намагаєтеся зіграти в дестабілізацію, інформаційно та психологічно вплинути на осіб, що ухвалюють рішення", - написав Подоляк.

Читайте також: Китай має зробити вибір у питанні війни в Україні - Подоляк

За його словами, росія шукає будь-яких способів перехопити інформаційну ініціативу, спробувати вплинути на сценарні плани контрнаступу України, внести сумніви, скомпрометувати попередні ідеї, налякати своєю «обізнаністю».

"Але це лише стандартні елементи оперативної гри російської розвідки – і нічого більше. До реальних планів України це не має відношення", - запевнив радник очільника ОП.

Він розповів, що опубліковані дані, скоріше, спираються на статистичний аналіз поставок, можливих оперативно-тактичних задумів, а також великий обсяг фіктивної інформації.

Читайте також: Війна без Криму не закінчиться, півострів є «кощеєвою смертю» для путіна - Подоляк

"Безперечно, будь-яка війна передбачає постійні спроби розвідорганів ворожої сторони отримати доступ до напрацювань Генерального штабу. І якби росія справді отримала реальні сценарні заготовки – вона навряд чи оприлюднила б їх. Адже набагато вигідніше заготувати власні зустрічні пастки, залишаючи при цьому другий бік у незнанні про власне знання. Натомість публікація сьогодні – це безумовний доказ виключно оперативної інформаційної гри росії", - наголосив Подоляк.

Водночас він відзначив, що російські війська "ознайомляться" першими з реальними планами контрнаступу ЗСУ, припустивши, що це станеться "дуже скоро".

Як повідомлялося, видання New York Times опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що Пентагон розслідує витік нібито секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо контрнаступу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-