Греція готова передати Україні ще одну партію бронемашин, артснаряди та боєприпаси

Греція готова передати Україні ще одну партію бронемашин, артснаряди та боєприпаси

Укрінформ
Греція готова передати Україні ще одну партію БМП-1, артилерійські снаряди та боєприпаси до стрілецького озброєння.

Про це заявив начальник Генерального штабу національної оборони Греції генерал Костянтинос Флорос, передає Укрінформ з посиланням на Pentapostagma.

«Ми довели свою солідарність діями, вже надавши 72 тонни гуманітарної допомоги та 3870 тонн військової техніки. І ми продовжимо це робити», - сказав генерал.

За його словами, Греція вже надала ракети та пускові установки Stinger, реактивні снаряди, артилерійські та стрілецькі боєприпаси, а також бойові машини піхоти БМП-1.

Читайте також: У Польщі розповіли про деталі нового оборонного замовлення України

«Ми також готові передати за погодженням з Міжнародним координаційним центром ще одну партію БМП-1, 73-мм реактивних снарядів, артилерійських боєприпасів та набоїв», - йдеться у заяві.

Міністр національної оборони Греції Нікос Панайотопулос наголосив, що Афіни з першого дня війни направили Україні гуманітарну допомогу та запропонували військову допомогу.

«Ми застосували всі санкції, накладені на окупанта, незважаючи на значну ціну для нашої країни, і не шкодуємо про це… Нашим основним прагненням має бути захист міжнародного правового порядку, що базується насамперед на міжнародному праві та принципах добросусідства. Але наша найближча мета – продовжувати надавати вам (Україні – ред.) допомогу в боротьбі за вашу територіальну цілісність», — сказав міністр.

Міністр оборони України Олексій Резніков у четвер, 6 квітня, відвідав Афіни в рамках зустрічей з офіційними особами країн НАТО.

Читайте також: Польща передала Україні вже вісім «МіГів» – готує ще шість

«Дуже продуктивна зустріч із моїм колегою, міністром оборони Нікосом Панайотопулос. Я вдячний грецьким друзям за їхню непохитну підтримку нашого суверенітету та територіальної цілісності, гуманітарну й оборонну допомогу (БМП, боєприпаси), за їхню сталу участь у «Рамштайні», – написав Резніков у Твіттері.

Як повідомлялося, у Литві анонсували новий пакет військової допомоги Україні вартістю 41 млн євро.

Фото: Twitter/N Panagiotopoulos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-