В Україні вважається зниклою безвісти 381 дитина

В Україні вважається зниклою безвісти 381 дитина

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до поліції надійшло більш як 11 тисяч заяв і повідомлень щодо зникнення дітей, наразі незнайденою є 381 дитина.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Із початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України до органів поліції надійшло більш як 11 тисяч заяв та повідомлень про зникнення дітей. На жаль, не розшуканими на сьогодні залишається 381 дитина”, - сказав він.

Також Фацевич нагадав, що росія депортувала близько 19,5 тисяч дітей. За даними з відкритих джерел від держави-агресора, ця кількість становить понад 740 тисяч, яких росіяни начебто “евакуювали”.

Заступник керівника Нацполіції підкреслив, що цифра депортованих рф українських дітей буде сягати декількасот тисяч.

Читайте також: Освітні органи російської федерації є співучасниками викрадення українських дітей – експерти

Крім того, він зауважив, що, за інформацією різних міжнародних організацій, більш як 2 млн дітей України змушені були виїхати до інших країн, а близько 3 млн дітей є внутрішньо переміщеними, що загалом становить близько половини дитячого населення України.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента рф володимира путіна та російського дитячого омбудсмена марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-