Зеленський вірить, що Польща проявить своє лідерство у створенні авіаційної коаліції

Зеленський вірить, що Польща проявить своє лідерство у створенні авіаційної коаліції

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вірить, що Польща проявить своє лідерство у створенні міжнародної авіаційної коаліції для забезпечення України сучасними винищувачами, і закликав світ не зупинятися у солідарності з Україною.

Про це він заявив, виступаючи перед українською і польською громадами на площі Королівського замку у Варшаві, і дякуючи полякам за їх підтримку і допомогу Україні у війні з агресором, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи багато ще треба кроків до перемоги? Ні. Треба лише не зупинятися у солідарності. Коли битва вимагає артилерії, її варто надавати, коли перемога потребує танків, їхній гуркіт має зазвучати на передовій. Коли незалежність потребує повітря, не треба звертати увагу, як відреагують в росії на літаки у нас, не варто гадати, яке число виглядатиме безпечніше поруч із літерою F - 16 чи якесь інше. Варто діяти", - сказав Президент.

Читайте також: Президент наполягає на створенні авіаційної коаліції для України

Він нагадав про лідерство і рішучість Польщі у створення "танкової коаліції" для допомоги Україні і сподівається на це лідерство і в "авіаційній коаліції".

"Треба так само діяти, як ваше лідерство проявило себе у "танковій коаліції". Вірю, що проявиться і в "авіаційній коаліції". Бо це битва за свободу, і в ній неможливо виграти частково", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив із Моравецьким допомогу в пошуку та поверненні з рф українських дітей

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда раніше заявив, що Польща вже передала Україні загалом вісім літаків МіГ-29 та готує до передачі шість винищувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-