Зеленський: Погодили з Польщею важливий оборонний пакет

Зеленський: Погодили з Польщею важливий оборонний пакет

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський оголосив про погодження з Польщею нового оборонного пакета.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з Прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Погоджено новий дуже потрібний саме зараз нашим воїнам оборонний пакет, який захищає свободу і незалежність не тільки України, Польщі, Європи, а й усього світу. Дуже важливо, щоб ті, хто зараз в окопах на сході, там, де гаряче, на півдні України, знали, що тут, у Варшаві, ми домовились про те, що дасть Україні і кожному й кожній з наших воїнів більше сили", - сказав Зеленський, назвавши візит і переговори в Польщі "переможними".

Глава держави підкреслив, що мова йде не лише про підтримку, а й про співпрацю, у тому числі у форматі закупівель, що, за його словами, посилює оборонний потенціал як України, так і Польщі.

Відео: ОП

"Сьогодні ми підписуємо документ про постачання польських БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak, систем ППО, зокрема дуже ефективних, як сказав Прем'єр-міністр, і це правда, "Перунів", МіГів та іншого потрібного озброєння", - поінформував Президент.

Також він розповів, що у ході візиту до Польщі було обговорено створення спільних підприємств для виробництва озброєнь та боєприпасів.

Пізніше в пресслужбі ОП поінформували, що Зеленський і Моравецький підписали Лист про наміри співпраці з питань постачання оборонної техніки. Зазначається, що метою підписання Листа є забезпечення постійної підтримки та зміцнення оборонних потужностей ЗСУ шляхом придбання Україною польської оборонної техніки, зокрема БТР «Росомак», самохідних мінометів «Рак» та ракет до переносних зенітно-ракетних комплексів «Перун».

Читайте також: Зеленський обговорив із Дудою посилення ЗСУ і запросив Польщу долучитися до відбудови

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-