НАТО не впливає на оперативні рішення України на полі бою – Столтенберг

НАТО не впливає на оперативні рішення України на полі бою – Столтенберг

Укрінформ
Союзники по НАТО надають Україні всю можливу військову допомогу для того, щоб захистити себе від російського вторгнення та звільнити свої території, але Альянс не втручається в оперативні плани України, яка сама вирішує, як і коли це варто зробити.

Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками Північноатлантичної Ради на рівні міністрів закордонних справ заявив Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Союзники по НАТО надають Україні танки та іншу зброю, щоб українці отримали спроможності, яких потребують для боротьби з російськими військами та могли планувати свої дії. Але це буде виключно оперативне рішення самої України - як і коли це треба робити», - зауважив Столтенберг.

Читайте також: Перемога України у війні відповідає спільним інтересам НАТО і партнерів – Столтенберг

Він нагадав, що союзники по НАТО надають Україні безпрецедентну військову допомогу, включаючи поставки танків, бойових машин піхоти, машин розмінування та іншого обладнання, яке є необхідним, щоб забезпечити Україні перемогу у цій війні проти російського вторгнення.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, які розглянули найважливіші питання регіональної та світової безпеки, в тому числі – розвиток ситуації навколо України та в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-