Перемога України у війні відповідає спільним інтересам НАТО і партнерів – Столтенберг

Перемога України у війні відповідає спільним інтересам НАТО і партнерів – Столтенберг

Укрінформ
російська агресія проти України спрямована на руйнування світового порядку, тож перемога України у цій війні відповідає інтересам НАТО та його партнерів у сфері безпеки.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо президент путін переможе в Україні, це дасть сигнал тоталітарним лідерам в усьому світі, що вони грубою силою можуть досягти своїх цілей. Тож наша підтримка для України критично важлива і відповідає нашим спільним інтересам у сфері безпеки», - наголосив Столтенберг.

Він повідомив, що остання сесія зустрічі міністрів була присвячена дискусії з Тихоокеанськими партнерами – Австралією, Японією, Новою Зеландією та Республікою Корея, а також з Європейським Союзом. Учасники цієї зустрічі обговорили глобальні наслідки російської війни проти України. Ця війна, за словами керівника НАТО, спрямована не лише проти України, а й проти заснованого на правилах міжнародного порядку.

«Ми також обговорили зростаюче зближення між Китаєм і росією. Китай відмовився засудити російську агресію, відлунням повторює російську пропаганду та підтримує російську економіку. Китай і росія також посилюють свою військову активність в Індо-Тихоокеанському регіоні. Союзники дали чітко зрозуміти, що будь-яке надання Китаєм військової допомоги росії могло б стати історичною помилкою із дуже широкими наслідками», - підкреслив генеральний секретар Альянсу.

Читайте також: Польща працює над гарантіями безпеки для Україна на саміті НАТО – Дуда

Він наголосив. що в часи, коли Китай і росія намагаються підірвати міжнародний порядок, партнерство країн НАТО з державами в Індо-Тихоокеанському регіоні, що є близькими за переконаннями, набуває ще більшого значення.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі проходила дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, які розглянули найважливіші питання регіональної та світової безпеки, зокрема розвиток ситуації навколо України та в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-