ДПСУ: росія виводить з білорусі половину своїх військових – перекидатиме на схід України

ДПСУ: росія виводить з білорусі половину своїх військових – перекидатиме на схід України

Укрінформ
Після закінчення навчань на території білорусі росія перекидає дві із чотирьох тисяч своїх військових, у подальшому вони будуть залучені до бойових дій на сході України.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Ситуація на цьому напрямку залишається повністю контрольованою. білорусь продовжує підтримувати росію у розв’язаній нею війні проти України, однак ударного угруповання, яке б було готове здійснити вторгнення на територію України, на цьому напрямку підрозділи нашої розвідки не спостерігають. білорусь надає територію для російських військ, проведення підготовки, надає свій повітряний простір. Також відбуваються спільні навчання між підрозділами як білорусі, так і росії, але переважно російські військові задіяні у підготовці. На даний момент відбувається ротація російських військових. Нам відомо, що розпочалися заходи з виведення частини російських підрозділів на територію рф з білорусі після завершення підготовки. Раніше ми повідомляли, що на території білорусі знаходиться близько 4 тисяч російських військових, зараз їх кількість зменшиться. За нашими даними, з білорусі вийде близько 2 тисяч російських військових, яких планують у подальшому залучити до бойових дій на сході України», - повідомив Демченко.

Речник зазначив, що у діях тих білоруських підрозділів, які посилюють кордон України, нічого не змінилось, вони знаходяться на певній віддаленості від кордону, не змінений їх характер дій і кількість. Водночас треба бути готовими до розвитку будь-якої ситуації.

Читайте також: Щодоби прикордонники затримують до 20 ухилянтів – Демченко

Демченко наголосив, що головне завдання - мати сильну оборону на цьому напрямку та не допустити вторгнення чи будь-яких провокацій. Тому нарощування оборонних позицій як по лінії кордону, так і прикордонню не припиняється. Такі заходи відбуваються по всій протяжності кордону з білоруссю, від Волині до Чернігівської області, а підрозділи всіх складових Сил оборони постійно відпрацьовують заходи взаємодії.

Як повідомлялося, міністр оборони росії сергій шойгу на селекторній нараді з керівним складом збройних сил країни доповів про оснащення військових білорусі комплексами "Іскандер-М", які можуть нести ядерні заряди.

4 квітня у Брюсселі за підсумками зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що рішення російської федерації розмістити ядерну зброю на території білорусі веде до подальшої ескалації напруги та є прямою загрозою для всієї системи європейської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-