шойгу заявив, що росія передала білорусі «Іскандери», здатні нести ядерні ракети

шойгу заявив, що росія передала білорусі «Іскандери», здатні нести ядерні ракети

Укрінформ
Міністр оборони росії сергій шойгу на селекторній нараді з керівним складом збройних сил країни доповів про оснащення військових частин білорусі комплексами "Іскандер-М", які можуть нести ядерні заряди.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал російського держінформагентства.

"білоруським військовим передано ракетний комплекс "Іскандер-М", здатний використовувати ракети у ядерному виконанні", – заявив Шойгу.

За його словами, з 3 квітня на полігоні в росії розпочато навчання білоруських розрахунків комплексу.

Також міністр оборони рф зазначив, що частина білоруських штурмових літаків отримали здатність завдавати ударів засобами поразки в ядерному оснащенні. За його словами, для цього білоруські льотчики пройшли перепідготовку в росії та навчилися управлінню літаками, оснащеними ядерною зброєю.

Читайте також: У білорусі розпочали перевірку бойової готовності збройних сил

Як повідомляв Укрінформ, напередодні самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що розміщення ядерної зброї в білорусі робиться з його ініціативи, що це не залякування, не шантаж, а можливість "убезпечити білоруську державу".

25 березня президент рф володимир путін, щодо якого МКС видав ордер на арешт, заявив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю в білорусі. До того, у лютому, він оголосив про "призупинення" участі москви у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Як заявив посол росії у білорусі борис гризлов, тактична ядерна зброя, яку москва має намір розмістити в білорусі, буде дислокована ближче до її західного кордону.

У ЄС закликали білорусь відмовити росії у розміщенні ядерної зброї на своїй території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-