Глава МАГАТЕ у Калінінграді обговорив безпеку Запорізької АЕС

Глава МАГАТЕ у Калінінграді обговорив безпеку Запорізької АЕС

Укрінформ
Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі зустрівся з російськими посадовцями в Калінінграді для переговорів щодо забезпечення безпеки тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Tвіттер Гроссі.

«Сьогодні в Калінінграді я зустрівся з високопосадовцями кількох російських відомств. Я продовжую свої зусилля щодо захисту Запорізької атомної електростанції», - написав Гроссі.

За його словами, нещодавній візит на ЗАЕС підтвердив "нагальну потребу досягнення цієї життєво важливої мети, яка в спільних інтересах".

Читайте також: Запорізька АЕС більше не може бути захищена - очільник МАГАТЕ

Минулого тижня Гроссі відвідав ЗАЕС та заявив, що ситуація погіршилася, а військова активність навколо об'єкта посилилася в останні місяці.

Очільник МАГАТЕ відвідає москву для обговорення ситуації на ЗАЕС - про це раніше повідомляли російські інформаційні агентства.

Читайте також: Україна хоче, щоб місія МАГАТЕ працювала на ЗАЕС до повного звільнення станції

Як повідомлялося, 29 березня Гроссі прибув на захоплену російськими окупантами Запорізьку атомну електростанцію, щоб оцінити стан її безпеки.

На захопленій росіянами Запорізькій АЕС фахівці МАГАТЕ на постійній основі працюють з вересня 2022 року.

Читайте також: Держатом готується до різних варіантів розвитку подій на ЗАЕС

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Фото: Рафаель Гроссі, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-