Боррель: Нам потрібен Китай, щоб вирішувати глобальні виклики

Боррель: Нам потрібен Китай, щоб вирішувати глобальні виклики

Укрінформ
Європейський Союз має намір продовжувати конструктивне залучення Китаю з метою вирішення глобальних викликів, у тому числі щодо російської агресії.

Про це після прибуття до штаб-квартири НАТО для участі у зустрічі міністрів оборони країн Альянсу заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми вітаємо Фінляндію як нового члена НАТО. Після цього 22 з 27 членів Європейського Союзу є водночас членами НАТО. Ми сподіваємося, що Швеція невдовзі також увійде (до Альянсу). Тож це зробить Європейський Союз ближчим до НАТО і посилить обох. Разом ми працювали над підтримкою України у захисті від російської агресії. Ми будемо говорити про це й сьогодні. Я поясню, що ЄС робить для допомоги Україні. Ми робимо це з початку (російської агресії), і ми будемо робити це так довго, як це буде необхідним», – наголосив високий представник ЄС.

Він зауважив, що разом з колегами по Альянсу зустрінеться сьогодні з міністрами закордонних справ Індо-Тихоокеанського регіону для обговорення спільних викликів для безпеки й стабільності, перед якими постають Трансатлантичний регіон з одного боку, та Індо-Тихоокеанський регіон – з іншого.

«Йдеться про роль Китаю. Європейський Союз має намір продовжувати конструктивне залучення Китаю з метою вирішення глобальних викликів. Нам потрібен Китай, щоб вирішувати такі глобальні виклики, і ми хочемо розвивати з ним конструктивні відносини. Ми також очікуємо, що Китай буде поводитися як позитивний та конструктивний глобальний гравець, зокрема у питаннях російської агресії проти України, яка є порушенням Хартії ООН», – заявив Боррель.

Читайте також: Бербок дорікнула Китаю за «нейтралітет» щодо війни в Україні

Він повідомив, що у травні ЄС організує зустріч міністерського рівня з партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, під час якої продовжать обговорення спільних викликів, що існують у цьому регіоні.

Як повідомлялося, 5 квітня в Брюсселі триває дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Сьогодні вони зустрінуться з дипломатичними представниками країн Азійсько-Тихоокеанського регіону – Австралії, Японії, Нової Зеландії й Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-