У білорусі проходять навчання близько 4000 російських військових - прикордонники

У білорусі проходять навчання близько 4000 російських військових - прикордонники

Укрінформ
На території білорусі на сьогодні перебуває трохи більше чотирьох тисяч військовослужбовців рф, які проходять підготовку в навчальних центрах. Ударного угруповання, яке б було готове здійснити вторгнення на територію України, немає.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"На території білорусі продовжують знаходитися російські військові. За нашими даними, це трохи більше чотирьох тисяч військовослужбовців, і ці дані дещо нижчі від тих, що були раніше, адже фактично російська армія зараз використовує територію білорусі для навчання своїх підрозділів, постійно відбувається ротація. Ті, хто пройшов підготовку, перекидаються на територію росії", - зазначив речник.

Читайте також: шойгу заявив, що росія передала білорусі «Іскандери», здатні нести ядерні ракети

Демченко також повідомив, що поблизу українського кордону не фіксується переміщення військової техніки чи особового складу підрозділів армії білорусі чи росії.

"Переважно вони перебувають на полігонах на території білорусі, але попри все, що б там не відбувалось, наша основна задача мати сильну оборону, мати належні можливості для відбиття ворога», - сказав Демченко.

Він додав, що Україна продовжує укріплення кордону з білоруссю та рф для протидії будь-яким актам агресії, яка може відбутися з цього напрямку.

Речник також запевнив, що на сьогодні ударного угруповання ворога в білорусі немає.

«На щастя, на території білорусі на даний момент немає того ударного угруповання, яке б було готове здійснити вторгнення на територію України», - сказав Демченко.

Читайте також: Наєв розповів про готовність Сил оборони на кордоні з білоруссю

Як повідомлялося, міністр оборони росії сергій шойгу на селекторній нараді з керівним складом збройних сил країни доповів про оснащення військових білорусі комплексами "Іскандер-М", які можуть нести ядерні заряди.

Сьогодні у Брюсселі за підсумками зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що рішення російської федерації розмістити ядерну зброю на території білорусі веде до подальшої ескалації напруги та є прямою загрозою для всієї системи європейської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-