росія хоче замінити групу «вагнера» контрольованою ПВК – розвідка Британії

росія хоче замінити групу «вагнера» контрольованою ПВК – розвідка Британії

Укрінформ
росія, ймовірно, прагне спонсорувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії (ПВК), щоб зрештою замінити групу «вагнера» в її важливій бойовій ролі в Україні.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, це відбувається на тлі протистояння між міністерством оборони рф та групою «вагнера».

«російське військове керівництво, ймовірно, хоче замінити ПВК, над якою воно матиме більше контролю», - йдеться у зведенні.

Проте жодна інша відома російська ПВК нині не наближається до розмірів чи бойової сили «вагнера», наголошує британська розвідка.

При цьому, росія, швидше за все, вважає ПВК в Україні, як і раніше, корисними, оскільки вони менш обмежені рівнем заробітної плати та неефективністю, які перешкоджають регулярній армії.

російське керівництво, ймовірно, вважає, що великі втрати в ПВК будуть більш прийнятними для російського суспільства, ніж звичайні військові втрати, зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також: Маляр – про Бахмут: Ворог намагається задіяти не лише «вагнерівців», а й десантників

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що міністерство оборони росії проводить інформаційну операцію для відродження репутації бригади, що стала синонімом невдач російської армії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-