Ворог намагається наступати на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили понад 45 атак

Ворог намагається наступати на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили понад 45 атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Війська російської федерації зосереджують сили на спробах ведення наступальних дій на чотирьох напрямках, українськими захисниками протягом доби відбиті понад 45 ворожих атак.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 3 квітня.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Завдяки злагодженим діям підрозділів Сил оборони України та героїзму кожного воїна, протягом доби було відбито більш як 45 атак противника", — ідеться в повідомленні.

В епіцентрі бойових дій, за даними Генштабу, залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Зазначається, що авіація Сил оборони за добу здійснила п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників. Також захисники збили російський розвідувальний безпілотник.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили район зосередження живої сили ворога.

російська армія протягом доби здійснила три ракетні і 17 авіаційних ударів, а також понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Читайте також: У росіян на Авдіївському та Мар’їнському напрямках спостерігається снарядний голод – Сили оборони

Імовірність здійснення загарбниками ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках, за інформацією Генштабу, оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах.

росія й надалі використовує повітряний простір і територію білорусі та її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів збройних сил рф.

Зберігається присутність російських підрозділів у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Від ворожих обстрілів протягом доби потерпали Запсілля й Миропілля Сумської області, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Зибине, Волохівка, Рублене й Вільхуватка Харківської області.

На Куп’янському напрямку російських обстрілів зазнали Кам'янка, Петро-Іванівка, Дворічна, Кутьківка, Западне й Масютівка Харківської області, Крохмальне Луганської області, а також Терни й Серебрянка на Донецької області.

На Лиманському напрямку протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах Невського й Серебрянського лісництва. Від ударів ворожої артилерії потерпали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Веселе, Спірне й Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська рф намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжують його штурмувати. Поблизу Оріхово-Василівки й Іванівського росіяни вели безуспішні наступальні дії.

Читайте також: ЗСУ знищили польовий пункт боєпостачання росіян у Каховському районі

"Підрозділи Сил оборони протягом доби відбили близько 20 атак противника на зазначеній ділянці лінії бойового зіткнення", — зазначили в Генштабі.

Від російських обстрілів постраждали, зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Озарянівка, Дачне, Олександро-Шультине, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському і Мар’їнському напрямках війська рф вели безуспішні наступальні дії в районах Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Водночас ворог завдавав ударів по Авдіївці, Водяному, Сєверному, Нетайловому, Первомайському, Георгіївці, Мар’їнці та Побєді Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби наступальних дій російська армія не проводила. Для коригування вогню артилерії росіяни активно застосовували безпілотники.

Під ворожими обстрілами перебували Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка й Времівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська активних дій не проводили, натомість нарощували оборонні спроможності. Водночас загарбники обстрілювали населені пункти, розташовані поряд із лінією бойового зіткнення, зокрема Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Білогір'я, Малу Токмачку й Кам'янське Запорізької області, а також Херсон.

Встановлено, що в тимчасово захопленому Скадовському районі Херсонської області російська псевдовлада почала складати списки місцевих жителів, які погоджуються на "евакуацію" до Криму або в рф.

За даними Генштабу, поки що "евакуація" проводитиметься на добровільній основі, насамперед вивозитимуть жінок і дітей.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 квітня 2023 року ліквідували близько 175 тисяч 160 російських загарбників, за минулу добу - ще 610 осіб. Також знищено ворожих танків 3619 (+1), бойових броньованих машин - 6993 (+7), артилерійських систем – 2694 (+7), РСЗВ – 527, засобів ППО - 280 (+1), літаків – 306, гелікоптерів – 291, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2262 (+13), крилатих ракет - 911, кораблів / катерів - 18, автомобільної техніки та автоцистерн – 5553 (+16), спеціальної техніки - 298 (+2).

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-