У росіян на Авдіївському та Мар’їнському напрямках спостерігається снарядний голод – Сили оборони

У росіян на Авдіївському та Мар’їнському напрямках спостерігається снарядний голод – Сили оборони

Укрінформ
російські війська упродовж минулої доби 23 рази штурмували позиції українських військових на Авдіївському, Мар’їнському напрямках, а також у районі н.п. Карлівка. Ворог, у якого спостерігається снарядний голод, успіху не має.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

«Ворог протягом минулої доби 23 рази спробував штурмувати позиції українських військових - це на Авдіївському, Мар’їнському напрямку, також до цього напрямку додався населений пункт Карлівка. Але успіху ворог не мав, відступив. Протягом ночі 10 разів ворог також намагався штурмувати. Слід зазначити, що всі атаки відбувались без підтримки техніки, лише в одному випадку ворог застосував дві одиниці техніки, але отримав відсіч та відступив», - повідомив Дмитрашківський.

За його словами, також спостерігаються певні оперативні успіхи українських військових на Донецькому напрямку. Зокрема, вони зайняли більш стратегічно важливі позиції, однак з’явились спецпідрозділи загарбників, які від учора маневрують. Один з таких підрозділ потрапив під вогонь української артилерії та вступив у бій з українськими піхотинцями. Ворог відступив. На думку речника, спецпідрозділи з’явились, щоб відбити у Сил оборони зайняті позиції. Але успіху ворог не має. Також стало відомо, що підрозділи 155 та 200 бригад зс рф, які зазнали значних втрат в особовому складі та техніці, відвели від лінії зіткнення та дають можливість відновитися.

Читайте також: Армія рф слабшає і прикриває провали фейками про взяття Бахмута - Сирський

Щодо ситуації в Авдіївці Дмитрашківський повідомив, що ворог намагається атакувати наші позиції між Авдіївкою та Мар'їнкою, постійно отримує відсіч, але не полишає своїх спроб.

«Ворог зазнав значних втрат... немає у них тієї кількості техніки, не вистачає боєприпасів для штурмів», - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 квітня 2023 року ліквідували близько 175 тисяч 160 російських загарбників, за минулу добу - ще 610 осіб. Також знищено ворожих танків 3619 (+1), бойових броньованих машин - 6993 (+7), артилерійських систем – 2694 (+7), РСЗВ – 527, засобів ППО - 280 (+1), літаків – 306, гелікоптерів – 291, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2262 (+13), крилатих ракет - 911, кораблів / катерів - 18, автомобільної техніки та автоцистерн – 5553 (+16), спеціальної техніки - 298 (+2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-