Штати поки що не надаватимуть Україні ракети ATACMS – генерал Міллі

Штати поки що не надаватимуть Україні ракети ATACMS – генерал Міллі

Укрінформ
Штати поки що утримуються від надання Україні ракет дальнього радіуса дії ATACMS, заявив у п’ятницю керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Defence One.

«На сьогодні ухвалено політичне рішення не робити цього, поки що. Та я б не передбачав нічого на майбутнє. З військової точки зору, у нас відносно мало ATACMS, ми також повинні бути впевнені, що підтримуємо наші власні запаси боєприпасів», — пояснив він.

Читайте також: Для застосування ATACMS українцям не потрібні додаткові навчання – радник Залужного

Водночас, за словами Міллі, ефективність ATACMS «дещо перебільшена». За його словами, ракети GMLRS, які використовуються в HIMARS можуть робити шість пострілів, тоді як ATACMS – один. Для завдання ударів на великі відстані можна використовувати й іншу зброю, наприклад дрони, додав він.

Міллі зауважив, що оборонній промисловості США буде потрібно, «ймовірно, кілька років», щоб поповнити всі витрачені запаси й збільшити виробництво для задоволення потреб Пентагону.

Читайте також: росія утримується від купівлі ракет в Ірану, боючись передачі Україні «ATACMS» – FT

У середу він сказав у Комітеті з питань збройних сил Палати представників, що російська війна проти України зумовила «неймовірні темпи споживання звичайних боєприпасів».

Водночас, за даними видання, екскомандувач військ США в Європі генерал Бен Годжес розкритикував позицію Міллі, вважаючи, що за наявності зброї дальнього радіуса дії Україна швидко звільнила б Крим. На його переконання, нинішнє військове керівництво США остерігається ескалації від постачань ATACMS Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-