Прем’єр Словенії на пам’ятних заходах у Бучі: «Сьогодні всі ми – українці»

Прем’єр Словенії на пам’ятних заходах у Бучі: «Сьогодні всі ми – українці»

Укрінформ
Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб заявив, що словенці вважають своїм обов’язком допомогти Україні у боротьбі за свободу і покаранні російських агресорів за скоєні ними тяжкі злочини.

Про це він сказав під час виступу у Бучі на Київщині в межах урочистостей з нагоди річниці визволення міста від російських загарбників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Голоба, бути у Бучі і відчувати, що тут сталося під час російської окупації, надзвичайно важко.

«Напад росії на Україну немає жодних обгрунтувань. Сила не може бути аргументом. Так само те, що російські агресори зробили в Бучі з мирними громадянами, ніколи не може бути пробачене. Саме тому ми разом з вами у цю тяжку хвилину відчуваємо свій обов’язок допомогти вам у боротьбі за свободу», - сказав прем'єр Словенії.

Він додав, що партнери також мають підтримати Україну у пошуку правосуддя, оскільки не може бути виправдання агресії, а ті, хто скоїв тяжкі злочини, мають бути покарані.

Свій виступ Прем’єр-міністр Словенії продовжив українською. Він зазначив, що ця неспровокована війна, нав’язана росією, сьогодні об’єднала всіх словенців.

Читайте також: Президентка Молдови закликала працювати разом, щоби росія відповіла за звірства у Бучі

«Сьогодні всі ми - українці. Ваш прапор тепер і наш прапор. У Словенії ми вивішуємо його перед усіма державними установами, а також перед моїм кабінетом Прем’єр-міністра. Сьогодні ми пов’язані як ніколи. Разом з вами і ми козацького роду. І разом з нами ви знову запануєте у своїй сторонці», - заявив Голоб.

Як повідомлялося, за даними Офісу Генпрокурора, російські загарбники скоїли у Бучанському районі Київської області понад 9000 воєнних злочинів. Зокрема, були вбиті понад 1400 мирних мешканців, багато з них закатовані. Серед загиблих - 37 дітей. Ще 52 дитини були поранені.

Фото: gov.si

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-