Резніков - делегації комітету ЄС: Україні потрібні важка техніка та підготовлені бійці

Резніков - делегації комітету ЄС: Україні потрібні важка техніка та підготовлені бійці

Укрінформ
Україна готується до контрнаступальної операції, тому ЗСУ необхідні насамперед важка техніка та підготовлені резерви.

На цьому наголосив міністр оборони Олексій Резніков на зустрічі з делегацією Комітету Європейського Союзу з питань політики та безпеки на чолі з його головою Дельфіною Пронк, повідомляє Укрінформ ізі посиланням на пресслужбу МОУ.

Як зазначається, Резніков поінформував європейських партнерів про ситуацію на передовій, а також приділив окрему увагу наданню допомоги Силам оборони з боку ЄС і професійній підготовці українських військовослужбовців за кордоном. Міністр подякував іноземним партнерам за солідарність ЄС з Україною та надання всебічної підтримки та допомоги в політичній, економічній, військовій та гуманітарній сферах.

"Завдяки постачанню західного озброєння ЗСУ мають успіхи на полі бою. Проте ми готуємось до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні насамперед важка техніка та підготовлені резерви. Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня", – сказав він.

За його словами, питанню постачання зброї та її обліку приділяється дуже прискіплива увага в Міноборони та ЗСУ. Він ознайомив іноземних гостей із запровадженою в Міноборони логістичною програмою LOGFAS, якою користуються всі члени НАТО і яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

Збереження довіри партнерів є для України, оборонного відомства та ЗСУ надважливим пріоритетом, наголосив міністр.

Він також висловив сподівання, що майбутній Вільнюський саміт НАТО має засвідчити, що Україна є не лише надійним партнером Альянсу, а й країною, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього.

"Головною загрозою для НАТО є росія. І лише Україна на практиці знає, як боротися з ворогом всього цивілізованого світу. Тож набуття нашою державою членства в Північноатлантичному альянсі та Євросоюзі є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної безпекової архітектури", – зазначив очільник оборонного відомства.

Своєю чергою представники ЄС висловили підтримку Україні.

"Від імені понад 40 представників європейських країн, які присутні на зустрічі, висловлюю велику вдячність і повагу всім захисникам України, котрі захищають не лише свою країну, а й усю Європу, наш континент. Ми будемо з вами стояти до перемоги", – заявила Дельфіна Пронк.

Читайте також: Україна піде в контрнаступ без бойових літаків - Резніков

Як повідомлялося, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 29 березня обговорив з верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі постачання озброєння, техніки та боєприпасів Україні.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-