За кордоном тренуються понад 11 тисяч українських захисників - Пентагон

За кордоном тренуються понад 11 тисяч українських захисників - Пентагон

Укрінформ
Наразі у кількох дружніх країнах проходять навчання понад 11 тис. українських воїнів.

Про це сказав на брифінгу у Вашингтоні речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає кореспондент Укрінформу.

“Навчання українських військовослужбовців здійснюються міжнародними зусиллями у партнерстві із коаліцією держав, які зараз тренують понад 11 тис. українських військових”, - сказав Райдер.

Читайте також: У США 65 українських військових завершили навчання на системах ППО Patriot

Він уточнив, що до “тренувальної коаліції” входить 26 держав.

За словами Райдера, у Німеччині цього місяця завершують своє навчання та повертаються додому 4 тис. українських воїнів, які освоювали бронемашини “Stryker” і “Bradley”.

"Додаткова загальновійськова підготовка триває у німецьких навчальних таборах “Grafenwoehr” та “Hohenfels”, де знаходяться два моторизовані піхотні батальйони, до яких входить 1200 військовослужбовців ЗСУ”, - зазначив речник.

Читайте також: Українські танкісти повернулися з навчання у Британії

За його словами, з квітня минулого року українські захисники прослухали понад 40 різних навчальних програм щодо понад 20 бойових систем.

“США продовжать подібні тренування та тісно працюватимуть із союзниками й партнерами, аби український народ отримав необхідну оборонну допомогу, потрібну йому для захисту країни та відбиття російської агресії. Ми рішуче налаштовані підтримувати України стільки, скільки знадобиться”, - підсумував генерал.

Як раніше повідомляло агентство, група українських військових, яка пройшла навчання на системі ППО Patriot у США, вразила американських інструкторів тим, як швидко вони опанували цю систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-