Зеленський: росія продовжує використовувати ЗАЕС для радіаційного шантажу світу

Зеленський: росія продовжує використовувати ЗАЕС для радіаційного шантажу світу

Укрінформ
Захоплення росією Запорізької АЕС та утримання в заручниках її персоналу є найгіршим, що могло статися в історії світової атомної енергетики.

Про це сказав Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Тримати в заручниках атомну станцію протягом понад року – це найгірше, що могло статися в історії європейської та загалом світової атомної енергетики. Що довше російська окупація ЗАЕС триватиме, то більшою буде загроза безпеці України, усієї Європи та світу", - підкреслив Президент.

Глава держави розповів, що у понеділок провів зустріч з керівником МАГАТЕ Рафаелем Гроссі щодо безпеки української енергетики й українських атомних станцій.

"Передусім Запорізької АЕС, яку росія досі використовує для радіаційного шантажу світу. Жоден інший терорист не доходив у своєму цинізмі до таких глибин, у яких росія постійно шукає й знаходить нове дно", - констатував Зеленський.

Читайте також: Жодна інституція не може допомогти з деокупацією ЗАЕС, треба шукати інші механізми - Зеленський

Як повідомлялося, Володимир Зеленський у межах робочої поїздки до Запорізької області 27 березня провів зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії  Рафаелем Гроссі. Зустріч відбулася на території Дніпровської гідроелектростанції.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-