Сили оборони відбили понад пів сотні атак на чотирьох напрямках

Сили оборони відбили понад пів сотні атак на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили понад 50 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 26 березня.

"Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них, завдяки професійним і злагодженим діям, нашими захисниками відбито понад 50 ворожих атак", — ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Бахмуті прикордонники вдарили з мінометів по позиціях «вагнерівців»

Авіація Сил оборони за добу завдала по російських військах три удари. Під ураження потрапили райони зосередження особового складу та військової техніки ворога.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили три райони зосередження загарбників, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів рф.

російська армія протягом доби здійснила один ракетний і 16 авіаційних ударів, а також понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Тростянець і Сумщина стали «кісткою в горлі» росіян – заступник командувача Сухопутних військ

"Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України, адже російська федерація надалі використовує тактику терору", — застерігають у Генштабі.

Повідомляється, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На території республіки білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил рф. Також росіяни продовжують зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили спостережний пункт й інженерну техніку росіян

Протягом доби російська армія завдавала ударів по районах Нововасилівки, Бачівська, Атинського, Волфиного, Миропільського, Покровки й Попівки Сумської області, а також Тимофіївки, Ветеринарного, Граніва, Козачої Лопані, Глибокого, Гатища, Колодязного, Дворічної, Западного та Кам’янки Харківської області.

На Лиманському напрямку упродовж доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Синьківки та Веселого. З артилерії ворог бив по районах Куп’янська Харківської області, Макіївки, Невського, Діброви й Білогорівки Луганської області, а також Колодязів, Лимана та Виїмки Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують штурмувати місто Бахмут, також ведуть штурмові дії в районі Іванівського Донецької області.

Читайте також: Куп'янсько-лиманський напрямок «лідирує» за кількістю артилерійських обстрілів — Череватий

Від ворожого вогню потерпали Васюківка, Бондарне, Залізнянське, Міньківка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Майорськ і Нью-Йорк.

На Авдіївському й Мар’їнському напрямках загарбники вели наступальні дії в напрямку Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки, однак успіху не мали. Численних ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Нетайлове, Мар’їнка й Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби війська рф обстріляли райони Новомихайлівки, Вугледара та Великої Новосілки Донецької області.

Читайте також: ЗСУ не дали загарбникам прорвати оборону на сході – Череватий

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія продовжує оборонні дії. Під ворожими ударами опинилися Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Новоданилівка й Новоандріївка Запорізької області, Херсон, Золота Балка, Михайлівка, Берислав, Веселе, Козацьке, Миколаївка, Львове, Антонівка, Благовіщенське та Дніпровське Херсонської області.

"російські загарбники продовжують зазнавати величезних втрат. Це змушує їх облаштовувати свої шпиталі на території цивільних медичних закладів", — зазначили в Генштабі.

Зокрема, встановлено, що російські війська використовують лікарню як шпиталь у тимчасово захопленій Нововасилівці Приазовського району Запорізької області. Станом на 25 березня там проходили лікування близько двохсот поранених загарбників. Доступ до лікувального закладу цивільному населенню заборонений.

Читайте також: Армія рф за добу обстріляла сім регіонів України, є жертви - зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, у розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 170 тисяч 550 своїх військових, 3595 танків, 6947 бойових броньованих машин, 2631 артсистему, 2216 безпілотників і сотні одиниць іншої техніки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-