Тростянець і Сумщина стали «кісткою в горлі» росіян – заступник командувача Сухопутних військ

Тростянець і Сумщина стали «кісткою в горлі» росіян – заступник командувача Сухопутних військ

Укрінформ
Заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-майор Олександр Нестеренко заявив, що рік тому Тростянець і Сумська область стали "кісткою в горлі" російської армії.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Телеграмі.

"Рік тому, 26 березня 2022 року, наші воїни спільно з місцевими партизанами та добровольцями звільнили Тростянець! Єдине велике місто в Сумській області, яке пережило окупацію. росіяни зайшли 24 лютого, а вийшли — 26 березня. Цілий місяць їхніми заручниками були 22 тисячі місцевих мешканців", - підкреслив Нестеренко.

За його словами, більше 40 цивільних загинули, деякі і досі лишаються безвісті зниклими, 829 будівль пошкоджено, 134 зруйновано.

"Нічого дивного для дій окупанта та терориста. Але Тростянець та Сумщина стали "кісткою в горлі" ворога", - підкреслив Нестеренко.

Сьогодні Тростянець відбудовує будинки, школи, бібліотеки, реалізовує проєкти, тримає оборонний фронт і тил.

"Саме завдяки нашій єдності та відданості Батьківщині - ми непереможні. Ми не зупинимося, доки не виженемо віковічного ворога з нашої землі, щоб убезпечити державу від нових спроб збройного захоплення", - наголосив Нестеренко.

Читайте також: Загарбники протягом доби обстріляли шість громад Сумщини

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації увійшли на територію Сумщини на самому початку широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Деякі громади, як Тростянецька, місяць перебували під контролем ворога. У деяких, як в Охтирці, через авіабомбардування повністю знищена інфраструктура. ЗСУ звільнили область від росіян 26 березня, повністю відновили контроль над кордоном на початку квітня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-