У спільній закупівлі боєприпасів для України беруть участь вже 20 країн – Кулеба

У спільній закупівлі боєприпасів для України беруть участь вже 20 країн – Кулеба

Укрінформ
До угоди про спільне виробництво боєприпасів калібру 155 мм для України станом на сьогодні вже приєдналися 19 держав-членів Європейського Союзу та Норвегія.

Про це поінформував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з литовським колегою Габріелюсом Ландсбергісом брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми високо цінуємо підписаний 20 березня проєкт Європейського оборонного агентства щодо спільного виробництва боєприпасів калібру 155 мм. Станом на зараз до цього проєкту вже приєдналися 19 держав-членів ЄС та Норвегія. Тобто 20 країн, які будуть задіяні в тій чи іншій формі у спільному виробництві надзвичайно потрібних Україні боєприпасів 155 калібру", - сказав Кулеба.

Читайте також: Мільйон боєприпасів для України: ЄС може залучити власний бюджет, аби збільшити виробництво

Він додав, що це революційний крок, оскільки всі ці країни працюватимуть над тим, щоб допомога снарядами Україні стала дійсно стратегічною. 

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу погодили план спільної закупівлі боєприпасів, який передбачає постачання Україні 1 мільйона снарядів.

Вони поставлятимуться з уже існуючих арсеналів та будуть замовлені до виробництва на європейських оборонних підприємствах.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-