У Міноборони обговорили з данськими парламентаріями посилення спроможностей ЗСУ

У Міноборони обговорили з данськими парламентаріями посилення спроможностей ЗСУ

Фото
Укрінформ
Заступник міністра оборони з питань євроінтеграції Андрій Шевченко під час зустрічі з делегацією депутатів на чолі з головою Ради зовнішньої політики Фолькетингу (парламенту)  Данії Мікеелем Острупом Єнсеном обговорив питання посилення спроможностей ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Шевченко подякував парламентаріям, уряду та народу Данії за створення Фонду підтримки України в розмірі 7 млрд данських крон (понад 1 мільярд доларів) для надання військової, цивільної та економічної допомоги.

Він окремо висловив вдячність Данії за долучення до ініціативи європейських країн щодо постачання Україні 1 млн артилерійських боєприпасів.

Читайте також: Мільйон боєприпасів для України: ЄС може залучити власний бюджет, аби збільшити виробництво

“Внесок Данії у спільну справу перемоги над ворогом надзвичайно цінний для України. Від початку повномасштабної війни данський народ надає всебічну допомогу Україні та ЗСУ. Ми налаштовані на подальшу плідну співпрацю в оборонній сфері між країнами. Незабаром Вільнюський саміт НАТО, тому Україна очікує чітких та сильних гарантій безпеки. Сподіваємося на підтримку Данією зусиль нашої держави на шляху до членства в ЄС та Північноатлантичному Альянсі, – зазначив Шевченко.

Іноземних гостей також поінформували про ситуацію на фронтах російсько-української війни, зокрема щодо поточних бойових дій на Донецькому напрямку та загроз з боку білорусі.

Єнсен висловив захоплення боротьбою українського народу у війні проти росії та запевнив у подальшій підтримці України на шляху до перемоги.

“Увесь світ захоплюється хоробрістю українських воїнів, їхньою відвагою, силою спротиву і рішучістю захищати свою країну. Ви боретесь не лише за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Данія продовжуватиме допомагати і стоятиме пліч-о-пліч з вашим народом до перемоги”, – наголосив голова Ради зовнішньої політики парламенту Данії.

Читайте також: Україна вже отримує все озброєння, необхідне для успішного контрнаступу - Павел

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква поінформував представників парламенту Данії про перебіг реформування України й успіхи у сфері адаптації українського законодавства до права Європейського Союзу.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-