Лубінець: Розголошення персональних даних шкодить обміну полонених

Лубінець: Розголошення персональних даних шкодить обміну полонених

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що публічність персональних даних полонених військовослужбовців лише шкодить обмінам.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Фейсбуці.

Омбудсман провів велику зустріч з родичами полонених та зниклих безвісти військових частин ЗСУ, ДПСУ, НГУ, Львівського гарнізону та інших формувань. У зустрічі також узяв учвсть представник Уповноваженого в системі органів сектора безпеки й оборони Олександр Кононенко.

Лубінець розповів про комунікацію з омбудсманом рф тетяною москальковою, про відмову російської сторони провести обмін "всіх на всіх" та репатріацію важкопоранених.

"Дискусія була максимально відвертою: обговорили з родичами бездіяльність МКЧХ, а також наголосив, що публічність із персональними даними щодо конкретних військовослужбовців лише шкодить процесам", - зазначив Уповноважений ВР.

Читайте також: Полон українських військових офіційно підтверджує тільки міноборони рф через МКЧХ - Координаційний штаб

Він порадив родичам напряму звертатися до МКЧХ, щоб представники цієї організації відвідували місця утримання полонених та забезпечували їхні права, зокрема на листування.

Наприкінці зустрічі омбудсман зібрав у родичів звернення та списки військових, які перебувають у полоні, або зникли безвісти за особливих обставин.

Читайте також: Вид обліку військовослужбовця не впливає на обмін полоненими — Координаційний штаб

Як повідомляв Укрінформ, вид обліку військовослужбовця не впливає на його залучення у процеси обміну, з полону повертаються військові, які мають різні облікові категорії, у тому числі "засуджені" в російській федерації.

Фото: ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-