Вид обліку військовослужбовця не впливає на обмін полоненими — Координаційний штаб

Вид обліку військовослужбовця не впливає на обмін полоненими — Координаційний штаб

Укрінформ
Вид обліку військовослужбовця не впливає на його залучення у процеси обміну, з полону повертаються військовослужбовці, які мають різні облікові категорії, у тому числі "засуджені" в російській федерації.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими​​ повідомляє у Телеграмі.

Відбулася зустріч родин полонених і зниклих безвісти захисників 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців з представниками Координаційного штабу, військової частини А2167, Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та Сухопутних військ Збройних сил України.

Одне з питань під час зустрічі стосувалося висновків службових розслідувань. За словами представника військової частини, для встановлення фактів є відповідний порядок дій, визначений чинним законодавством.

Як зазнаяив представник Коордштабу, бувають випадки, коли від побратимів є свідчення про смерть військовослужбовця, а згодом з’являється інформація, що він перебуває у полоні. Свідчення не можуть бути остаточним аргументом для висновків про загибель людини.

Фахівці Коордштабу проводять опитування звільнених з полону, фіксують важливі відомості, які можуть використовуватися в переговорному процесі, йшлося на зустрічі.

Читайте також: Родичі полонених вимагають міжнародної відповідальності росії за порушення їхніх прав

Як повідомляв Укрінформ, росія посилює інформаційні провокації, намагаючись підбурити родини військовополонених до деструктивних дій.

Фото: КШППВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-