У ворога вже відчувається нестача сучасної бойової техніки — Череватий

У ворога вже відчувається нестача сучасної бойової техніки — Череватий

Укрінформ
Ворогу вже не вистачає сучасної бойової техніки, використовується техніка радянських часів.

Про це сказав речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий під час телемарафону, передає Укрінформ.

«Останнім часом на Лимано-Куп’янському напрямку ворог почав більше використовувати бронетехніку, але, як правило, це техніка не нова — радянські БМП-2 та російські БМП-3. Також помічено старі бойові машини піхоти БМП-1, що свідчить про нестачу у противника сучасної бойової техніки», - сказав він

Череватий уточнив, що із новітнього озброєння у ворога є баражуючі боєприпаси «Ланцет».

«Це те, що вони раніше масово не використовували, але зараз у них з’явилась така можливість. Втім сьогодні наші військовослужбовці відпрацьовують способи знищення цих засобів ураження», - наголосив він.

Читайте також: Військові прогнозують продовження наступальних дій рф у районі Авдіївки та Мар’їнки

Речник зауважив, що найбільше артилерійських обстрілів ворога зараз на Лимано-Куп’янському напрямку. Так, минулої доби противник здійснив на цьому напрямку фронту 334 обстріли.

«Відбулось 17 боєзіткнень, під час яких окупанти втратили 57 своїх вояків убитими та 107 пораненими. За цю добу було спалено одну бойову машину піхоти, міномет «Васильок» і станцію РЕБ «Стриж», - сказав Череватий.

Читайте також: росіяни тактично не можуть завершити операцію із захоплення Бахмута - Череватий

Як повідомлялося, минулої доби українські захисники відбили понад 129 атак військ рф на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-