Військові прогнозують продовження наступальних дій рф у районі Авдіївки та Мар’їнки

Військові прогнозують продовження наступальних дій рф у районі Авдіївки та Мар’їнки

Укрінформ
У Збройних силах України найближчим часом прогнозують продовження наступальних дій росії у районі Авдіївки та Мар’їнки.

Про це у телемарафоні поінформував керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, передає кореспондент Укрінформу.

«Найближчим часом ми очікуємо все ж таки продовження наступальних дій у районі Авдіївки і Мар’їнки. На Вугледарському напрямку зараз поки дещо затишшя будемо прогнозувати. Але ворог продовжує обстрілювати ствольною артилерією, РСЗВ, наносити авіаудари. Це відбувається постійно і (рф – ред.) проводить досить потужні обстріли», - сказав він.

Окремо керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку заявив, що на цей момент на Вугледарському напрямку встановилося певне стратегічне затишшя. Але українські розвідники працюють і наші військові бачать ситуацію щодо накопичення і пересування військ, зазначив Дмитрашківський.

За його інформацією, ворог вводить останні резерви на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

«Учора-позавчора були введені підрозділи 98-ї десантної дивізії, це був спецназ цього підрозділу. А вже вчора ввечері ми дізналися про введення ще додатково 2 танкових рот. Це пов’язано з тим, що вони втрачають техніку», - уточнив він.

Щодо Запорізького напрямку, то є певне невелике затишшя, хоча там і ведуться позиційні бої.

Читайте також: росіяни тактично не можуть завершити операцію по захопленню Бахмута - Череватий

«Наші воїни намагаються зайняти дещо інші позиції, щоб у майбутньому мати кращі можливості для контрнаступу. На Донецькому напрямку обстріли продовжуються. За день було 317 обстрілів», - зазначив Дмитрашківський.

Серед причин того, що росіяни зазнають великих втрат на фронті, Дмитрашківський назвав непідготовленість цих вояків і непродуманість операцій, у яких вони намагаються досягти якогось успіху. За його словами, у деяких випадках росіяни все ж таки досягають успіхів, але потім наші військові вибивають їх із зайнятих ними позицій.

Читайте також: Українські бійці за тиждень знищили понад 5,8 тисячі загарбників

Як повідомлялося, Дмитрашківський заявив, що для росіян стратегічне значення має Авдіївка – щоб почати штурмові дії у районі Вугледару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-