Українська розвідка не фіксує фактів постачання Китаєм зброї до росії

Українська розвідка не фіксує фактів постачання Китаєм зброї до росії

Укрінформ
Фактів щодо постачання Китаєм зброї до російської федерації наразі не зафіксовано.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов.

«Про зброю наразі не йдеться і таких фактів не зафіксовано. Зрозуміло, коли ми говоримо про сьогоднішній візит лідера Китаю до так званої російської федерації, це візит сильної країни, сильного регіонального міжнародного лідера до країни і до режиму, який зазнає геополітичної поразки і який знаходиться в глухому куті - економічному, зовнішньополітичному і в усіх планах. Безумовно, як прагматичний геополітичний гравець китайський лідер і Китай будуть посилювати свої позиції в регіоні на території так званої російської федерації, захищаючі власні економічні та інші національні інтереси. Тобто виключно власні інтереси. росія все менше буде ставати суб’єктом, все більше буде залежна від інших гравців, інших суб’єктів. Ну, а власне режим путіна буде і далі слабшати», - наголосив Юсов.

Читайте також: Білий дім дуже уважно стежить за зустріччю Сі й путіна - Кірбі

Водночас він відзначив, що інформація щодо постачання Китаєм гвинтівок чи бронежилетів перевіряється, однак фактів співпраці не зафіксовано. Так само є випадки, коли режим путіна закуповує у відкритих джерелах дрони, товари цивільного призначення, з яких можна використати мікросхеми, однак про міждержавну допомогу не йдеться.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок розпочався візит глави Китаю Сі Цзіньпіна до росії. Українське МЗС заявило, що Україна очікує, що Китай використає свій вплив на росію задля припинення розв’язаної нею агресивної війни проти України. В Британії заявили, що президент Китаю Сі Цзіньпін повинен використати свій державний візит до москви, щоб закликати президента рф володимира путіна припинити бомбардування українських міст, лікарень, шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-