Україна посилила всі види розвідки, щоб не допустити наступу ворога на півночі - Наєв

Україна посилила всі види розвідки, щоб не допустити наступу ворога на півночі - Наєв

Укрінформ
На сьогодні ворог не готовий вести наступальні дії на північному напрямку, але українські військові передбачають можливі сценарії та посилили всі види розвідки для недопущення вторгнення. 

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ. 

"Станом на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії на північному напрямку, але ми розуміємо та передбачаємо можливі сценарії розвитку ситуації. Виходячи з ймовірного характеру дій противника, ми здійснюємо весь комплекс заходів щодо забезпечення готовності підпорядкованих угруповань до будь-яких дій росії – починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, недопущення дій його диверсійних сил до відбиття повторного вторгнення", - сказав Наєв.

Він розповів, що українське військове командування з метою недопущення раптовості дій противника посилило всі види розвідки. Здійснюється моніторинг обстановки, в тому числі з використанням засобів повітряної та космічної розвідки за рахунок інформації, що надається країнами-партнерами, посилено охорону та прикриття державного кордону України, зазначив командувач Об'єднаних сил.

Читайте також: росія на сході намагається створити враження підготовки до наступу - Наєв

Крім цього, за його словами, у взаємодії з Повітряними cилами здійснюється прикриття військ та критичних об’єктів інфраструктури від авіаційних та ракетних ударів противника. "Значну роль у стримуванні агресії відіграла побудована система інженерних загороджень. Без інженерного обладнання позицій неможливо зупинити переважаючі сили противника", - зауважив Наєв.

Він зазначив, що досвід ведення бойових дій показав, що застосування мінно-вибухових загороджень у поєднанні з системою вогню знизили бойовий потенціал противника, зірвали темп його наступу та створили сприятливі умови для проведення контрнаступальних дій наших військ. Тому українські військові значно наростило систему мінно-вибухових та невибухових загороджень, як безпосередньо на державному кордоні, так і у глибині оборони, провели мінування місцевості, створили міновані завали та протитанкові рви на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника.

Читайте також: Весняний російський наступ в Україні вичерпує себе - ISW

Щоби підвищити стійкість оборони, то, за словами Наєва, вдосконалюється фортифікаційне обладнання оборонних рубежів, в тому числі за рахунок встановлення довготривалих фортифікаційних споруд. 

"Також розгорнута система підготовки органів військового управління, військових частин та підрозділів. Цей комплекс охоплює широкий спектр питань, починаючи з одиночної підготовки і закінчуючи ротними та батальйонними навчаннями. Проводяться тренування резервів, готуються до виконання вогневих завдань артилерійські підрозділи, здійснюється підготовка операторів БпЛА", - розповів командувач Об'єднаних сил.

Як повідомлялося, сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 березня 2023 року ліквідували близько 165 тисяч 610 російських агресорів, за минулу добу - ще 700 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-