У Британії військові ЗСУ пройшли курс із вогневої підготовки

У Британії військові ЗСУ пройшли курс із вогневої підготовки

Фото
Укрінформ
У Великій Британії військовослужбовці Збройних сил України під керівництвом інструкторів із Австралії пройшли курс з вогневої підготовки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

У Британії військові ЗСУ пройшли курс із вогневої підготовки / Фото: Cpl Jonathan Goedhart and Cpl Dustin Anderson, Commonwealth of Australia, Department of Defence

“Точність й смертоносність - найголовніші критерії успішного проходження курсу вогневої підготовки під керівництвом інструкторів операції “Куду” 5-го батальйону Королівського австралійського полку 1-ї бригади Сухопутних військ австралійських сил оборони під час базової загальновійськової підготовки у Великій Британії, яка є життєво необхідною для українських новобранців й відбувається під керівництвом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії”, - йдеться у повідомленні.

"Розпочавши зі статичної стрільби на 100 метрів, учні переходили до стрільби та пересування в парах і закінчували стрільбами в наступальному бою. Із розвитком навичок новобранців зростала й їхня впевненість, а також покращувалися смертоносність, точність і безпека поводження зі зброєю", - сказано у повідомленні.

Один із керівників з техніки безпеки на полігоні сказав, що безпека була важливою частиною навчання. “Усі тренування, які ми провели до цього моменту, мають надати українцям впевненості щодо систем озброєння, які їм доведеться використовувати, коли вони повернуться в Україну”, – зазначив він. Найбільше його здивувало те, як швидко українські військовослужбовці навчилися і як завзято виправляли помилки у своїх вправах.

Новобранці пройшли лісову, міську та окопну підготовку, щоб розвинути бойові навички, необхідні на полі бою для захисту України. Їм довелося адаптуватися до різної зброї, тактики та середовища, але інструктори австралійської армії наполегливо працювали, щоб забезпечити успіх у навчанні.

Навчання також дає змогу інструкторам австралійської армії розвивати свої навички.

Командувач контингенту операції "Куду" майор Грегорі Сарджент підкреслив, що тренування з бойовою стрільбою є життєво важливим. "Бойова стрільба важлива для отримання щеплення боєм — щоб підготувати людей до того моменту, коли вони справді вестимуть бій", — сказав Сарджент.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українців тактичної медицини

"Чим реалістичнішими ви зможете зробити тренування з бойовою стрільбою, тим краще вони працюватимуть у бою. На цьому тренуванні ми побачили розвиток тренувань від статичних боїв на дистанції 100 метрів до здатності вести оборону з бойовою стрільбою", зауважив він і додав, що австралійські солдати "вчаться в українських товаришів, і це дозволить їм повернутися додому і, у свою чергу, викладати ці уроки нашим солдатам. Це була взаємна підтримка".

"Австралія продовжує підтримувати народ України та надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення росією міжнародного права”, - зазначив Сарджент.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці ЗСУ завершили тренування з ведення траншейних бойових дій під керівництвом інструкторів Сухопутних військ австралійських сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-