Українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження росіян

Українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження росіян

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження російської армії, також українські захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат “Шахед-136”.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“російська федерація продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут”, - ідеться в повідомленні.

російська федерація, не маючи бажаного результату на полі бою, застосовує тактику терору проти цивільного населення. Здійснює обстріли міст та сіл, а також об’єктів критичної інфраструктури, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: За добу ворог понад 20 разів намагався атакувати позиції ЗСУ в районах Авдіївки та Мар’їнки

За добу агресор завдав п`ять ракетних ударів, чотири з них - по об’єктах цивільної інфраструктури міста Запоріжжя. Також ворог завдав 12 авіаційних ударів та здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

В Генштабі попереджають, що високою залишається вірогідність ракетних ударів російської армії по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка стала. росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проте формування наступальних угруповань не виявлено.

Читайте також: У СБУ показали, як спецпризначенці нищать ворожі танки

На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів територіальних військ збройних сил російської федерації. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Олександрівка Чернігівської області; Харківка і Старікове - Сумської та Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Стариця, Вовчанськ і Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби прорвати оборону українських військ. Агресор вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Діброва, Верхньокам’янське та Спірне. Також ворог здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Красне Перше, Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Новоселівське, Невське і Білогорівка - Луганської, а також Спірне та Федорівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє спроб захопити місто Бахмут. Сили оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та у північній частині Бахмута. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Озарянівка та Північне Донецької області.

Читайте також: У ніч на суботу сили ППО знищили 11 ворожих дронів-камікадзе

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське і Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Георгіївка, Невельське, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог веде обороні дії. Обстрілів зазнали, зокрема, Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області. Вчергове обстріляно місто Херсон.

російські загарбники продовжують використовувати цивільні заклади на тимчасово захопленій території Запорізької області для власних потреб. Зокрема, будівлю школи одного із населених пунктів Пологівського району противник використовує як польовий шпиталь на 50 ліжкомісць. Таким чином, росіяни намагаються скоротити термін повернення до строю особового складу з-поміж санітарних втрат.

Читайте також: У боях за Бахмут росіяни задіяли всі потужності, ЗСУ подекуди мають частковий успіх - Сирський

У Рубіжному Луганської області так звана місцева “влада” примушує населення отримувати громадянство російської федерації. Українських паспортів у людей поки що не відбирають, проте для працевлаштування необхідно мати паспорт громадянина російської федерації.

“Протягом доби Авіація Сил оборони України завдала 6 ударів по районах зосередження загарбників. Також цієї доби наші захисники збили ворожий БпЛА “Шахед-136”, а підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили 7 районів зосередження особового складу та військової техніки противника”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 березня 2023 року ліквідували близько 164 тисяч 200 російських агресорів, і лише за минулу добу - 880 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-