За добу ворог понад 20 разів намагався атакувати позиції ЗСУ в районах Авдіївки та Мар’їнки

За добу ворог понад 20 разів намагався атакувати позиції ЗСУ в районах Авдіївки та Мар’їнки

Укрінформ
Упродовж минулої доби російські війська 21 раз намагалися атакувати позиції Збройних сил України в районі населених пунктів Авдіївка та Мар’їнки, проте успіху не мали.

Про це керівник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський повідомив у ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

“Протягом минулої доби ворог 21 раз намагався атакувати позиції в районі Авдіївки та Мар’їнки, але ... на жодному із бойових рубежів вони не досягли жодного успіху. Уночі ворог взагалі перестав атакувати”, - сказав Дмитрашківський.

Читайте також: Ворог за добу 21 раз обстріляв Донеччину: у поліції показали наслідки

За його словами, загарбники на цьому напрямку за добу втратили близько двох рот особового складу вбитими і пораненими.

Він зауважив, що стало відомо, що в районі Авдіївки та Мар’їнки до підрозділу 155-ї бригади морської піхоти рф долучився ще підрозділ спецпризначення 98-ї десантно-штурмової бригади - за словами Дмитрашківського, "один із останніх боєздатних резервів на цьому напрямку".

"Це таке підсилення, але морально-психологічний стан даного підрозділу зовсім дорівнює нулю”, - сказав він.

Читайте також: На Донеччині за добу росіяни вбили цивільного, ще трьох поранили

Речник зазначив, що на цьому напрямку російські війська “досить сильно намагалися атакувати" два тижні тому і зазнали значних втрат у живій силі і техніці, тож їм потрібен час для відновлення ресурсів.

Тим часом на Вугледарському напрямку, зазначив Дмитрашківський, ворог дещо знизив свою активність. "Спостерігається накопичення сил і засобів. Але за задумом російських, будемо казати, військових пенсіонерів, які перебувають у кремлі, основним задумом є взяти в кільце Авдіївку. Саме місто їм не потрібно - їм потрібно локалізувати всі сили оборони, які є в цьому місті. Поки що всі ці спроби марні... Видно, що ворог уже досить виснажений”, - підкреслив керівник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Як повідомлялося, уночі армія рф обстріляла смт Нью-Йорк на Донеччині.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-