Уряд рф імовірно планує змінити призовний вік, щоб збільшити кількість військових – розвідка Британії

Уряд рф імовірно планує змінити призовний вік, щоб збільшити кількість військових – розвідка Британії

Укрінформ
російська влада, ймовірно, готується сприяти ширшому призову на військову службу для забезпечення своїх військових потреб.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що 13 березня депутати російської думи внесли законопроєкт про зміну вікової категорії призову на військову службу для чоловіків віком з 18-27 на 21-30 років. Ймовірно, закон буде прийнятий і набуде чинності в січні 2024 року.

З часів Радянського Союзу в росії продовжували проводити призови двічі на рік. Вони відрізняються від «часткової мобілізації», яка проводиться з вересня 2022 року.

росія продовжує офіційно забороняти призовникам брати участь в операціях в Україні. Втім, щонайменш кілька сотень з них, схоже, через адміністративну плутанину або під тиском підписали контракт.

Зараз багато чоловіків віком 18-21 рік претендують на звільнення від призову через навчання у вищих навчальних закладах.

Читайте також: На Луганщині загарбники оголосили про початок масштабних військових навчань

«Влада, швидше за все, змінює вікові рамки, щоб збільшити чисельність війська, гарантуючи, що студенти зрештою будуть змушені пройти службу. Навіть якщо росія й надалі утримуватиметься від залучення призовників у війні, додаткові строковики вивільнять більшу частину професійних солдатів участі у бойових діях», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка зазначала, що для російської армії навіть локальні наступи по лінії фронту стали проблематичними через виснаження бойових можливостей розгорнутих формувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-