СБУ збирає доказову базу, яка обов’язково приведе путіна до лави підсудних – Малюк

СБУ збирає доказову базу, яка обов’язково приведе путіна до лави підсудних – Малюк

Укрінформ
Співробітники СБУ працюють щоденно, аби не тільки виконавці, але й головний «організатор» злочинів отримали покарання.

Як передає Укрінформ, про це заявив Голова Служби безпеки України Василь Малюк, повідомляє в Телеграмі пресслужба відомства.

«Насильницька депортація українських дітей до рф – це один із багаточисельних злочинів росії. І Путін обов’язково повинен відповідати за них особисто», – підкреслив Малюк.

Читайте також: Прокурор МКС: Є підстави вважати, що путін та львова-бєлова відповідальні за депортацію дітей

Він нагадав, що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора СБУ розслідує понад 31 тис. кримінальних проваджень, які стосуються воєнних та інших злочинів рф проти міжнародного гуманітарного права, що вчинені в Україні. І серед них - понад 16 тисяч фактів незаконного переміщення дітей.

«Слідчі спецслужби працюють щоденно, аби не тільки виконавці, але й головний «організатор» злочинів отримали покарання. Ми робимо все, щоб показати світу не емоції, а чітку доказову базу, яка зрештою приведе путіна до заслуженого фіналу на лаві підсудних. путін однозначно заслуговує на міжнародний трибунал», – зазначив Малюк.

Читайте також: Затримали ексспівробітника СБУ, який закликав колег до дезертирства

Крім того, Служба безпеки продовжує розслідувати факти російських ударів по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури, у тому числі дитячих лікарнях і школах. Такі ворожі атаки призводили до масової гибелі та травмування дітей в різних регіонах України, відзначив Малюк.

Очільник СБУ зауважив, що триває розслідування фактів жорстокого поводження російських загарбників з військовополоненими та цивільними заручниками.

В Службі безпеки наголосили на невідворотності покарання за злочини проти України.

«Кожного злочинця буде викрито і притягнуто до відповідальності, незалежно від того, де він переховується від правосуддя», - зазначили в СБУ.

Читайте також: СБУ викрила російську агентку, яка розвідувала локації оборонних підприємств

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової. Ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих прокуратурою 22 лютого 2023 року. За словами Генпрокурора Андрія Костіна, це означає, що за межами росії "путіна мають заарештувати та передати до суду. А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів".

У провадженнях, в яких Офіс Генпрокурора України здійснює процесуальне керівництво, зафіксовано депортацію понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-