Зеленський про засідання Ставки: Головна увага – боям на Донбасі

Зеленський про засідання Ставки: Головна увага – боям на Донбасі

Відео
Укрінформ
Ставка Верховного Головнокомандувача розглянула ситуацію на фронті в районі Донеччини, зокрема в н.п. Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Марʼїнка, Білогорівка, і головну увагу вище військове керівництво приділило питанню підтримки українських бригад та надання більшої кількості зброї.

Як передає Укрінформ, про це у вечірньому відеозверненні повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Провів сьогодні засідання Ставки. Головна увага – боям на Донбасі: Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Марʼїнка, Білогорівка. Головна увага – нашим воїнам, тому, як підтримати наші бригади, як дати їм більше сил, можливостей, більше зброї й захисту», - повідомив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

За його словами, під час засідання заслухали доповіді головнокомандувача, розвідки, командувачів напрямків, зокрема керівників оперативних угруповань «Хортиця» та «Таврія», які діють на Донбасі.

Зеленський подякував дякую кожному солдату, сержанту, кожному офіцеру – усім, хто діє на передовій, усім, хто своєю витримкою та хоробрістю тримає реальну оборону.

«Дякую за стійкість, за силу й за те, що держава бачить перспективу для наших оборонних операцій, для подальших активних дій», - наголосив він.

Особливо глава держави відзначив бійців 8-й полку Сил спеціальних операцій, які захищають Бахмут, та спецпризначенцям, які боронять Луганщину.

Читайте також: Зеленський провів засідання Ставки – обговорили бойові дії у найскладніших точках фронту

«Окрема вдячність – нашим «морським котикам», Морському центру спеціального призначення, за успішні дії на півдні, за відчутний «мінус» у ворога на Херсонському й Запорізькому напрямках, за ту потужну відповідь, яку ми даємо окупанту на його удари по наших силах і містах», - зазначив Президент.

Він також відзначив воїнів СБУ, підрозділ «Альфа», зокрема з груп «Білі вовки» та «Кусто», 13-го управління військової контррозвідки СБУ, бійців ГУР МО, а також воїнів Інтернаціонального легіону, які відчувають потребу боротися за свободу так само, як її відчувають українці.

Читайте також: У боях за Бахмут росіяни задіяли всі потужності, ЗСУ подекуди мають частковий успіх - Сирський

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 17 березня 2023 року ліквідували близько 163 тисяч 320 російських агресорів, лише за минулу добу - 760 осіб. Також знищено 3506 ворожих танків (+2 одиниці), бойових броньованих машин – 6823 (+13), артилерійських систем – 2552 (+13), РСЗВ – 504 (+1), засобів ППО – 265 (+0), літаків – 305 (+0), гелікоптерів – 290 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2145 (+0), крилатих ракет – 907 (+0), кораблів / катерів – 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 5401 (+7), спеціальної техніки – 258 (+1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-