Армія рф тимчасово вичерпала наступальний потенціал - розвідка Британії

Армія рф тимчасово вичерпала наступальний потенціал - розвідка Британії

Укрінформ
Для російської армії навіть локальні наступи по лінії фронту стали проблематичними через виснаження бойових можливостей розгорнутих формувань

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що останніми днями сили рф та групи вагнера зайняли плацдарм на захід від річки Бахмутка в центрі міста Бахмут. Минулого тижня річка позначила лінію фронту. Збройні сили України продовжують боронити західну частину міста.

Однак, якщо говорити у ширшому плані по всій лінії фронту, то росія демонструє одні з найнижчих темпів локальних наступальних дій, які спостерігалися принаймні з січня 2023 року.

Читайте також: пвк «вагнера» відкрила центри для вербування в спортклубах – британська розвідка

Британська розвідка припускає, що це, швидше за все, пов'язано з тим, що російські сили тимчасово виснажили бойові можливості розгорнутих формувань настільки, що «навіть локальні наступальні дії в даний час не можуть бути стійкими».

«російські лідери, швидше за все, прагнутимуть відновити наступальний потенціал сил після того, як буде поповнено запаси особового складу та боєприпасів. Тим часом командири, ймовірно, будуть змушені обирати між проведенням наступальних операцій та проведенням надійної оборони всієї лінії», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Бахмутка для «вагнерівців» стане смертельною зоною – британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка зазначала, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну російські держслужбовці підпадають під дедалі суворіші обмеження на виїзд за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-