Снайперські гвинтівки і спорядження: Естонія направить в Україну новий пакет військової допомоги

Снайперські гвинтівки і спорядження: Естонія направить в Україну новий пакет військової допомоги

Укрінформ
Естонський уряд у четвер підтримав пропозицію міністра оборони країни Ханно Певкура направити в Україну черговий пакет військової допомоги, який цього разу складається зі снайперської зброї та спорядження для спецпідрозділів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті національного мовника ERR.

«Учора (15 березня) разом із нашими союзниками ми обговорювали поточний стан допомоги Україні у форматі "Рамштайн", і зрозуміло, що додаткового часу для підтримки України взяти ніде. Наша велика ініціатива спрямована на спільну закупівлю Європейським Союзом одного мільйона артилерійських снарядів», - сказав Певкур, додавши, що потрібно також продовжувати надсилати більш дрібні та цілеспрямовані пакети допомоги.

За його словами, з цього випливає ухвалене в четвер рішення направити черговий пакет допомоги на додаток до попереднього, спеціально для оснащення спецпідрозділів і снайперів.

Найновіший пакет допомоги Естонії охоплює напівавтоматичні гвинтівки, снайперські гвинтівки, оптичні приціли, біноклі, боєприпаси, індивідуальне та спеціальне спорядження, патрульні катери та тепловізори. Також передадуть медичне обладнання. Загальна вартість військової допомоги становить 494 300 євро.

Пожертвування обладнання не впливає на можливості Сил оборони.

Раніше повідомлялося, що Естонія надала Україні військову допомогу на суму майже 400 млн євро, або понад 1% ВВП.

Читайте також: З Естонії українським рятувальникам передали авто, зарядну станцію і металодетектори

На початку березня стало відомо, що на Центральному полігоні Сил оборони Естонії в середу пройшли навчальні стрільби на гаубицях FH-70, які стали завершальним етапом навчання вже п’ятої групи українських артилеристів. Ці гаубиці також передаватимуть Україні в рамках допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-