За пів року росія випустила по Україні понад 800 ракет та 650 дронів-камікадзе – Ігнат

За пів року росія випустила по Україні понад 800 ракет та 650 дронів-камікадзе – Ігнат

Укрінформ
російські терористичні війська випустили по території України з вересня 2022 року понад 800 ракет та 650 дронів-камікадзе. 

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання, чи готує рф нову масовану ракетну атаку по Україні.

«Зрозуміло, що росія витратила величезний стратегічний запас ракет саме ударами по критичній інфраструктурі. Ми маємо лише з 11 вересня по цей час 650, а після 9 березня вже до 700 ракет, збитих протиповітряною обороною, не рахуючи дрони-камікадзе. Їх теж понад 650 було збито», - повідомив Ігнат.

До названих цифр якщо додати не збиті російські ракети, то загалом 820 крилатих і балістичних ракет з моменту атак критичної інфраструктури з вересня 2022 року застосовано ворогом, повідомив речник. Він зазначив, що високоточні і далекобійні ракети ворог готував роками. Водночас наразі викликає здивування, що «Калібри», які рф готувала для ураження найважливіших об’єктів – командних пунктів, центрів прийняття рішень, вона використовує фактично для ураження трансформаторних будок на території України.

Читайте також: ЗРК Patriot збиватимуть не лише балістичні ракети, а й ворожі літаки – Ігнат

Відповідаючи на питання, чи очікувати найближчим часом чергового ракетного обстрілу, речник зазначив, що як з моря, так і з боку авіації він може відбутися будь-коли.

«Про кораблі тут говорити можна багато, кораблі можуть сьогодні вийти, завтра зайти відповідно до своїх завдань, вони з моря нікуди не діваються. Вони там завжди є, тому атаки можливі. Зрозуміло, що так само і про авіацію – вона нікуди не дівається. Атака можлива: зліт бомбардувальників, вийшли на бойовий курс - і за годину вже летять ракети. Тому дійсно атака може бути», - зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, уночі і вдосвіта 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Під час повітряної тривоги вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", випущених 9 березня, знищили 34, також ліквідовано 4 із 8 запущених БпЛА Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-