ЗРК Patriot збиватимуть не лише балістичні ракети, а й ворожі літаки – Ігнат

ЗРК Patriot збиватимуть не лише балістичні ракети, а й ворожі літаки – Ігнат

Укрінформ
ЗРК Patriot, які Україна отримує від міжнародних партнерів, можуть збивати не лише балістичні ракети, а й ворожі літаки, що з тимчасово окупованих територій завдають ракетно-бомбових ударів по території України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Комплекс хороший не тільки в плані збиття балістичних ракет, це комплекс далекого радіусу дії. Ми, на жаль, не маємо таких далекобійних зенітних систем, тому що у нас основний комплекс — це Бук-М1 з дальністю до 40 кілометрів, С-300 — з дальністю 70 кілометрів. Тому дальність дії в 150 кілометрів, які мають комплекси і Patriot, і SAMP/T, допоможе насамперед збивати не лише балістичні ракети, а й протистояти російській авіації на великих відстанях», - заявив Ігнат.

Він наголосив, що росія сьогодні застосовує у прифронтовій зоні Півночі та Півдня авіацію для того, щоб завдавати ударів і ракетами, і плануючими керованими авіаційними бомбами.

«Вони підлітають на дистанцію 30-40, 50-60 кілометрів до наших кордонів і можуть скидати ці бомби. Що таке авіаційні бомби великого тоннажу, ми знаємо, наскільки руйнівну силу вони несуть. І наявність далекобійних зенітних систем, а також авіації, здатної завдавати удару на понад 150 кілометрів, віджене російську авіацію від наших кордонів. Зрозуміло, що хотілося б бачити не лише збиті рашистські крилаті ракети, але й їхні літаки, які часто з’являються на лінії бойового зіткнення», — зазначив речник.

Ігнат уточнив, що мова йде про збиття ворожих літаків на тимчасово окупованих територіях України, звідки рашистські літаки завдають ракетно-бомбових ударів по позиціях Сил оборони.

За його словами, комплекси буде розміщено таким чином, аби вони прикривали нашу критичну інфраструктуру, війська.

Читайте також: Patriot: Україна збиватиме і балістичні, і крилаті ракети

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 11 березня 2023 року ліквідували близько 158 тисяч російських агресорів, за минулу добу - 1 010 осіб. Також знищено 3 458 ворожих танків (+10 одиниць), бойових броньованих машин ‒ 6 762 (+20), артилерійських систем – 2 483 (+8), РСЗВ – 493 (+2), засобів ППО ‒ 257 (+1), літаків – 304 (+0), гелікоптерів – 289 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2108 (+1), крилатих ракет ‒ 907 (+0), кораблів / катерів ‒ 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 5 344 (+7), спеціальної техніки ‒ 242 (+2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-