Військові частини не беруть прямої участі в обміні полоненими - Координаційний штаб

Військові частини не беруть прямої участі в обміні полоненими - Координаційний штаб

Укрінформ
У процесі обміну військовополоненими військові частини не беруть безпосередньої участі.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами полонених і зниклих безвісти захисників 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

За словами представника військової частини А 0409, який брав участь у зустрічі, щоб облікувати зниклого безвісти військовослужбовця як полоненого, частина має отримати відповідне документальне підтвердження від компетентних органів.

“Якщо є конкретне підтвердження, ми обліковуємо військовослужбовця як полоненого", – уточнив він.

Читайте також: росія прагне спровокувати конфлікти серед родичів полонених - Координаційний штаб

Також представник частини зазначив, що в рамках проведення службового розслідування здійснюється опитування, усі відомості спрямовуються до компетентних органів. Висновки розслідування не можуть ґрунтуватися на припущеннях, мають бути конкретні докази.

Коли підрозділ знає ймовірне місце зникнення, це вказується у відповідному акті службового розслідування. Проте є труднощі зі встановленням таких локацій у місцях, де велися чи ведуться активні бойові дії. Якщо немає доказів загибелі військовослужбовця, командування вживає заходів для його пошуку.

Читайте також: Родичів полонених і зниклих безвісти закликають не повідомляти їхні персональні дані

“Уся інформація, отримана від свідків події, спрямовується до відповідних органів. Родичам чи їхнім адвокатам ми можемо надати лише ту інформацію, яка не має обмеження в доступі”, – додав представник військової частини.

У Координаційному штабі наголосили, що військові частини безпосередньо не беруть участі в процесі обміну військовополоненими, але можуть надсилати інформацію щодо військовослужбовця, якщо вона оновлюється чи уточнюється.

Читайте також: У Координаційному штабі розповіли, куди передають дані полонених для обміну

Представник штабу зауважив, що росія часто не надає належних відомостей про людей, які перебувають у полоні. Така інформація надходить з різних джерел, у тому числі від колишніх полонених. Також він звернув увагу на те, що стосовно всіх захисників, які внесені в єдиний реєстр оборонців, ведеться робота задля повернення з полону. Полонені повертаються з різних місць утримань і від різних угруповань.

Як повідомляв Укрінформ, представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста протягом останнього місяця вдалося відвідати місця утримання військовополонених у тимчасово окупованих росіянами Донецьку та Горлівці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-