Бійців бригади «Червона калина» відправлять на навчання за кордон – командир

Бійців бригади «Червона калина» відправлять на навчання за кордон – командир

Відео
Укрінформ
Бійці бригади «Червона калина» (у складі «Гвардії наступу») можуть вирушити на навчання за кордон – тоді, коли надійде інформація про те, що західне озброєння для цього підрозділу вже є.

Про це заявив командир бригадної артилерійської групи бригади Національної гвардії України «Червона Калина» Вадим Москаленко у ефірі «Суспільного», відповідаючи на питання, чи направлятимуть на навчання добровольців за кордон, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу НГУ.

«Їх направлятимуть - якщо до нас надійде озброєння із Заходу. У планах це є. ... Як тільки надійде команда, що озброєння є для нашого підрозділу - ми тоді формуємо розрахунки, і вони відправляються за кордон на навчання», - розповів військовий.

За його словами, це навчання за кордоном має тривати до двох місяців. Після цього військовослужбовці повернуться у «Червону калину», і вже в Україні разом з ними продовжиться злагодження цього підрозділу, уточнив Москаленко.

Відповідаючи на питання про те, хто навчатиме зазначених кандидатів, представник Національної гвардії України заявив, що це будуть, у тому числі, ті військовослужбовці, які брали участь у бойових діях.

«Вони (інструктори – ред.) також проходили навчання раніше за кордоном, у нас була така практика. От і ці військовослужбовці зараз навчають новоприбулих. Але якщо озброєння не наших зразків – то, відповідно, інструктори можуть приїхати з-за кордону до нас, або ми будемо їхати до них», - сказав командир.

Читайте також: Поліцейські «Гвардії наступу» на Львівщині розпочали військову підготовку

Окремо представник бригади «Червона калина» зазначив, що військовослужбовці, які приходять до них, повністю забезпечуються новою формою і новими зразками екіпіровки за стандартами НАТО – починаючи від натільної білизни і закінчуючи зимовою формою одягу.

«Тут потрібно дивитися, у який підрозділ вони потраплять. Є, наприклад, підрозділ, який має чотири форми одягу. І ця вся форма видається особовому складу для виконання бойових завдань», - поінформував нацгвардієць.

Як повідомлялося, 11 березня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що із лютого 28 тисяч добровольців подали заявки для участі в «Гвардії наступу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-