Поліцейські «Гвардії наступу» на Львівщині розпочали військову підготовку

Поліцейські «Гвардії наступу» на Львівщині розпочали військову підготовку

Фото
Укрінформ
У Львівській області бійці новоствореної об’єднаної штурмової бригади Нацполіції України «Лють» після завершення етапів конкурсного відбору проходять навчання з домедичної медицини, вогневої і тактичної підготовки.

Про це у Фейсбуці повідомила поліція Львівської області, передає Укрінформ.

«Це перша на Львівщині навчальна група, яка приступила до практичних занять. Усі слухачі вмотивовані і цілеспрямовані, а викладачі намагаються визначити найкращі якості кожного майбутнього бійця і розвивати їх. Почали ми з основних дисциплін – це домедична, вогнева і тактична підготовка. В подальшому – навчатимемо й інших військових премудростей», - розповів т.в.о. начальника Тренінгового центру поліції Львівщини майор поліції Микола Копильчак.

Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» - це воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка, призначений для відсічі та стримування збройної агресії проти України. Бригада «Лють» - це два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій.

Перед тим, як приступити до практичних навчань, добровольці успішно подолали всі етапи конкурсного відбору до штурмової бригади: тестування рівня логічного й аналітичного мислення та професійних знань, військово-лікарську комісію, перевірку рівня фізичної підготовки та співбесіду.

Поліцейські «Гвардії наступу» на Львівщині розпочали військову підготовку / Фото: Нацполіція, Фейсбук

Наразі до складу бригади входить одна жінка-доброволець - Лариса Борщ, колишній спеціаліст-менеджер з персоналу. Жінка розповідає, що коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії в Україну, перша паніка минула, для себе вирішила - захищати державу і свою сім’ю зі зброєю в руках. Проте у військкоматі їй відмовили.

Читайте також: Бригада «Буревій» з «Гвардії наступу» - на етапі злагодження

«Мені розповіли про набір у штурмову бригаду «Лють». На той час я вже була у складі добровольчого формування із захисту територіальної громади. В той самий день я скористалася цим шансом – заповнила анкету, мене запросили на відбіркові етапи, які я пройшла і тепер – навчання у тренувальному центрі. У подальшому я планую сконцентруватись на медицині, але це вже визначиться в процесі навчання», - зазначила Борщ.

Читайте також: Клименко: Серед усіх заявок на вступ до «Гвардії наступу» 5% - від жінок

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ заявили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці. Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-